Bilinci fizik beden dışına taşıyabilme kabiliyeti oluşturma aşamasında, nefes teknikleri önemli yer tutar.Fizik bedenden ayrılma çalışmaları için iki farklı nefes çalışması oluşturulmuştur.
İlk aşama, bu aşamayı gerçekleştirmek isteyen öğrencinin doğru nefes tekniklerini öğrenmesidir.İkinci aşama belli bir seviyeye gelen öğrencinin daha yoğunlaşabilmesi için oluşturulmuş teknikleri içerir.Doğru nefes alma tekniklerini bir kez daha gözden geçirmek gerekirse;
Omurganız dik çakralarınız hizalanmış olarak ayakta durabilir veya oturabilirsiniz.Burnunuzda, diyaframınızı kullanarak belli ritimlerle, sakin ve
sessiz, duraksamadan nefes alıp verebilmeli, göğsünüzün şişmemesine yukarı çıkmamasına dikkat ederek havayı ciğerlerinizin alt bölgesine almayı sağlamalısınız.Nefesinizle diyafram bölgesine aldığınız nefesinizi bir süre tutabilmeli ve titremeden kesiklik oluşturmadan belli bir zaman periyodunda burnunuzdan verme kabiliyeti kazanmalısınız.
Topuklarınızı birleştirerek ayakta durun ve belli bir ritimle periyodik nefesler almaya başlayın.Diyaframa aldığınız her nefesle ayak parmak uçlarınızda yükselin.
Nefesinizi tuttuğunuz süre içinde ayak parmak uçları üzerinde kalmaya devam edin.Nefesinizi verirken ayak parmak uçlarından ayak tabanınıza alçalın.Omurganız dik olmak şartıyla ayakta durabilir, oturabilir veya uzanabilirsiniz.
Sessiz, sakin ve düzenli periyotlarla nefes almaya başlayın.Zorlamadığınız ve rahatsız olmadığınız zamanlamalarla nefesi içinizde tutun.Her seferinde kısa ve sert nefesler vererek içinizdeki nefesin tamamını dışarı verin.
Gevşemiş bir halde sırt üstü yatın.Nefes alışverişinizle düzgün bir ritim oluşturmaya çalışın.Nefesle ciğerlerinize hava alırken enerjinizin omurilik boyunca yükselmesini, cinsel organlarınızdan, mide ve kalbinizin üzerinden başınıza kadar yükseldiğini hissedin.Nefesinizi verirken tüm havanın boşalmasını temin edin.Bu aşamalardan sonra astral projeksiyona hazırlayıcı çapraz nefes tekniklerini uygulamaya sıra gelir.Basit gibi görünen bu egzersizin kundaliniyi uyandıran ve özel anlarda levitasyona götürebilen sonuçları olabilir.Ve bu egzersizleri uygulamak özel bir ustalık isteyebilir.
Sadece sağ burun deliğinizden nefes alabilmek için parmağınızla sol burun deliğinizi kapatarak nefes alın.Ciğerlerinizin tamamı doluncaya kadar nefes alın.Dayanabileceğiniz bir süre kadar nefesinizi tutun.Sağ burun deliğini kapatarak sol burun deliğinizden nefesinizin tamamını verin.Bu defa sağ burun deliğiniz tıkalı olarak sol burun deliğinizden nefes alın.Aynı işleme devam edin.Çalışmaya yirmi çapraz nefesle başlamak ve günde 3 kere tekrarlamak yeterli olabilir.Daha sonra nefes tutma zamanını ve nefes sayısını çoğaltaibilirsiniz.
1.nefes tekniği:
Rahat bir kıyafet giyin, sizi fiziksel ve zihinsel olarak rahatsız eden birşey varsa önce onu halledin.Rahat edebileceğiniz yatak veya yere uzanın.(sırtınız yere paralel olacak şekilde) 34 defa derin diyafram nefesi alın. (nefesinizi karın bölgesine alıp bırakın, göğsünüzü şişirmeyin) Tüm nefesinizi boşaltın içinizden birden dörde kadar sayın.
Nefes alırken birden dörde kadar sayın.
Nefesinizi tutun, birden dörde kadar sayın.
Nefesinizi bırakırken birden dörde kadar sayın
Nefesinizin düzene girmesini bekleyin.
2.nefes tekniği:
Burnunuza dikkatinizi yoğunlaştırın.Burnunuzun uçundaki nefes öncesi soğukluğun ve nefes verdikten sonraki oluşan sıcaklığın farkına varın.İçinizden ilk nefes alıp verdiğinizde bir, ikinci nefes alıp verdiğinizde iki diyerek nefesleri saymaya başlayın.Ona kadar sayın ve sonra tekrar ona kadar sayarak nefes almaya devam edin.Şaşırdığınızda aklınız karıştığında hep birden yeniden başlayın.Bu şekilde aklınızdaki tüm düşünceleri atıp sadece burnunuzun ucunda ki sıcak soğuk hava değişimini hissedin.
Bir süre sonra her tarafınızın uyuştuğunu ve isteseniz de kolayca hareket edemeyeceğinizi göreceksiniz.Çalışmaya sadece nefesinizin sesi kalana dek devam edin.Artık astral çıkışı gerçekleştirmek için hazırsınız.
Kaynak: Nefes Teknikleri-Mustafa Kartal sf:274-275-276
0 yorum: